Naši projektanti

Arhitekta Božidar Petrović

Sledeći višedecenijski entuzijazam profesora arh. Božidara Petrovića, na istraživanju i primeni iskustava narodnog graditeljstva, projektni centar “Logistika“ se trudi da ta iskustva transponuje i prilagodi potrebama današnjih investitora, zadržavajući metodologiju i iskustva naših predaka u izboru lokacije, materijala, rasporeda prostorija i dr. Zašto smo u poslednjih pola veka zaboravili ili skrajnuli naše viševekovne graditeljske i arhi-tektonske domete…

Arhitekta Bogoljub Veselinović

Bogoljub Miša Veselinović, rođen je 1930. godine u Šumadiji u selu Gornje Jarušice između Kragujevca i Topole. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kragujevcu, a Arhitektonski fakultet u Beogradu. Po završenim studijama radi na poslovima vezanim za projektovanje i nadzor gradnje brojnih objekata od šire društvene važnosti. Redovno se bavio projektovanjem porodičnih stambenih zgrada, negujući tradiciju narodnog neimarstva po čemu je i prepoznatljiv.

Prof. arhitekta Miloš Radovanović

Miloš Radovanović, rođen je 03. 10. 1948. godine u Konjevićima kod Čačka. Osnovnu školu je završio u Preljini, a građevinsku Tehničku u Čačku 1967. godine. Po završetku srednje škole od 1969. do 1972. godine, zaposlen je u GP „Partizanski put“ iz Beograda i bio na odsluženju vojnog roka. Na arhitektonsko – urbanistički fakultet u Sarajevu upisao se 1972., a isti završio 1977. godine.

Slobodan Nikolić

Projektanti Generacije 1951, beogradskog AF-a, bili su lokom studija (a i kasnije) podeljeni na dve kategorije: uvek užurbane galamdžije (kojima je pripadala i moja malenkost) i tihe ali temeljne poslenike i misaone stvaraoce, među kojima se isticao i Arhitekta (sa velikim A) Slobodan-Boda Nikolić. Diplomirao je 1957, a tokom svoje karijere radio je u „Centroprojektu“, „Osnovi“, „Modulu“, „Ratku Mitroviću“ i „Mašinoprojektu“.

Dipl. inž. arhitekture Branislava Radosavljević

Dipl. arhitekta, profesor na akademiji lepih umetnosti Predrag Ristić

Dipl. arhitekta Sava Ristić

Mirjana Tanić